Na těchto stránkách používáme soubory cookies
Beru na vědomí
Internetové informační centrum správného očkování
Další aktualizace: 15.3.2021

Jana Adámková: "Očkování je pro dítě velmi důležité"

Po pěti letech moderování relace o počasí můžeme nyní Janu Adámkovou vídat po boku Karla Voříška v hlavní zpravodajské relaci televize Nova. Sympatická tmavovláska, která si mimo jiné musela nechat o pár centimetrů zkrátit své dlouhé vlasy, si na svou profesi velice rychle zvykla.

Změnil se nějak Váš život poté, co jste začala moderovat Televizní noviny na Nově?
"Nemyslím si, že bych zaznamenala nějaké zásadní změny. Tedy, pokud nepočítám to, že jsem z časových důvodů musela upustit od některých svých dosavadních aktivit. Rozhodla jsem se, z mého hlediska pro to podstatné, tedy pro rodinu a práci, kterou mám ráda. Příjemně mě překvapila profesionalita, s jakou se na Nově k práci přistupuje. Méně příjemný pocit jsem měla naopak z věcí spojených s popularitou, která k této práci patří. Pracuji v týmu mladých lidí, kteří jsou moc fajn."

S Karlem Voříškem působíte na televizní obrazovce jako velice sehraná dvojice. Cítíte to také tak?
"S kolegou Karlem Voříškem jsme si tzv. "sedli". Je profesionál a svou práci chce, stejně jako já, dělat co nejlépe. Líbí se mi na něm i jeho otevřenost, smysl pro humor a především ochota pomoci těm, kteří to potřebují. Společně se účastníme celé řady charitativních akcí, které jsou zaměřeny zejména na postižené, nemocné či opuštěné děti."

Míváte před kamerou ještě někdy trému?

"Trémy, která provázela hlavně moje první moderování v Televizních novinách, jsem se už naštěstí zbavila. Byl to obrovský tlak a odpovědnost a já nechtěla nic pokazit. Teď už se cítím příjemně."

Dlouhou dobu jste moderovala relaci o počasí. Nestýská se Vám tak trochu po tom?
"Relaci o počasí jsem moderovala celých pět let. Nastal čas, abych se po profesní stránce posunula někam dál. Nová práce mě velice baví. Vlastně se mi tak vyplnil sen - chodit do práce protože chci, a ne proto, že musím. Na počasí jsem však nezanevřela. Své kolegy vídám často v televizi a společně jsme se dohodli, že se budeme scházet i mimo práci."

Máte tříletého syna Péťu. Dívá se na Vás večer v televizi?

"V době, kdy začínají Televizní noviny už Péťa leží dávno v postýlce. Ostatně na televizi se, kromě pohádek pro děti jeho věku, nedívá. Chci, aby měl dětství jako ostatní děti a moje práce spolu s popularitou, která k ní patří, ho příliš nezatěžovala."

Jak nejraději trávíte se svým synem volný čas?

"S manželem se snažíme našemu synovi maximálně věnovat. Chceme s ním být co nejvíce a tak si svůj pracovní program oba snažíme přizpůsobit tak, jak je to třeba. Se synem chodím ráda na procházky do lesa nebo někam, kde je zdravý čerstvý vzduch. Ve dnech, kdy je více volna, vyjíždíme za přáteli do Krkonoš nebo na Šumavu."

Jaký je Váš názor na pravidelné očkování?

"Zastávám názor, že očkování je pro dítě jedna z nejdůležitějších věcí. Podle mě se zdravotní rizika, které dětem hrozí, pokud nejsou očkovány, nesmí podceňovat. Důsledně dbám na to, aby můj syn všechna předepsaná očkování pro děti jeho věku absolvoval. Vždy je lepší jedna, byť nepříjemná injekce, než závažné onemocnění, které by ho mohlo potkat. Stejně jako každá maminka toužím po tom, aby moje dítě bylo zdravé a samozřejmě i šťastné."

Vydáno / Aktualizováno: 14.04.2003
Autor: M.Petráš



Kontakt | Podmínky užívání | GDPR | Prémiový obsah | RSS
Správné očkování - veškeré informace o očkování a vakcínách, ale nejen o nich.
info@vakciny.net, Marek Petráš, Copyright ©1999-2019.
Jan Tax: tvorba webových stránek
Žádná část těchto stránek nesmí být kopírována bez souhlasu autora.
Přihlásit