Na těchto stránkách používáme soubory cookies
Beru na vědomí
Internetové informační centrum správného očkování
Další aktualizace: 15.3.2021

Isabella Soukupová: Očkování je samozřejmostí

Tři děti spolu vychovávají manželé Pavel a Isabella Soukupovi. Pavlík, Patricie a Pamela (na archivním snímku), všichni tři dělají rodičům velkou radost. Jak oba herci přiznávají, na výchově svých potomků se podílejí stejným dílem.

O Pavlu Soukupovi je známo, že bývá nerad sám. Nejspokojenější je, když má neustále kolem sebe svou rodinu. A právě s manželkou a svými potomky se také snaží trávit veškerý volný čas. "Musím přiznat, že Pavel je opravdu báječný táta i manžel," pochvaluje si paní Isabella, která v sobě nezapře své argentinské předky. Její maminka totiž pochází z této jihoamerické země.

Třináctiletý Pavlík a osmiletá Patricie se shlédli v taekwondu. Patricie si po gymnastice ještě přidala balet. Mamince se to však příliš nezamlouvá. "Vždycky jsem doufala, že si Patricie balet nevybere. Odrazovala jsem jí od něho. Já sama jsem balet studovala na konzervatoři a vím jak velká je to dřina, spousta odříkání." Nejmladší ze sourozenců Soukupových, dvouletá Pamela je podle svých rodičů hodně živé a zvídavé dítě. S Pavlíkem i Patricií má krásný vztah a leccos se také ráda od svého brášky a sestřičky přiučí. "Děti Pamelku zasvěcují do teakwonda a malé se to samozřejmě líbí. Snaží se od nich co nejvíce odkoukat. Je to docela zábava, když ty starší děti s manželem pozorujeme, jak svou malou sestřičku učí takový sport. Jsem ráda, že všechny tři naše ratolesti mají mezi sebou krásný vztah, Pavlík mi s Pamelkou pomáhal hned od jejího narození," prozrazuje paní Soukupová.

Nedávno se rodina Soukupova opět rozrostla o několik členů. "Na balkoně se nám uhnízdila kosí rodinka se čtyřmi roztomilými mláďaty. Tak jsme jim udělali z košíku hezký a útulný příbytek, aby mláďátka měla pohodlí. Pečlivá kosí máma je pravidelně krmí a my je zase hlídáme, aby se jim náhodou něco nestalo. Pro děti je to pochopitelně zážitek." směje.

S příchodem teplých dní a častějších vycházek do přírody hrozí stále více klíšťata. Bohužel jsou často infikovaná a mohou tak člověku způsobit dlouhodobé zdravotní komplikace. Isabella Soukupová si je také tohoto rizika velice dobře vědoma: "Léto pravidelně trávíme na chalupě, děti běhají celé dny venku, chodíme hodně do lesa, na houby, nebo jen tak na procházky. Samozřejmě, že dbám na vhodné oblečení a obutí, když jdeme do lesa, ale starám se už před létem. A tak očkování proti klíšťatům rozhodně nepodceňuji, vlastně musím přiznat, že spíše naopak. Všechna očkování dětí bedlivě hlídám, konzultuji s dětským lékařem. Proti klíšťatům rozhodně dávám děti očkovat, jsem pak klidnější. Jsem přesvědčená o tom, že jakékoli riskování se v tomto případě vůbec nevyplatí, spíše naopak."

Vydáno / Aktualizováno: 02.06.2003
Autor: I.Steinerová



Kontakt | Podmínky užívání | GDPR | Prémiový obsah | RSS
Správné očkování - veškeré informace o očkování a vakcínách, ale nejen o nich.
info@vakciny.net, Marek Petráš, Copyright ©1999-2019.
Jan Tax: tvorba webových stránek
Žádná část těchto stránek nesmí být kopírována bez souhlasu autora.
Přihlásit