Na těchto stránkách používáme soubory cookies
Beru na vědomí
Internetové informační centrum správného očkování
Další aktualizace: 15.3.2021

Jan Čenský se těší na lyže

Herec a moderátor Jan Čenský patří stále mezi nejusměvavější a nejsympatičtější herce. V Praze ho můžeme vídat na prknech divadla U hasičů, kde hraje s Pražskou divadelní společností pana Hanzlíčka.

Zdá se, že Jan Čenský, muž s okouzlujícím, chlapeckým úsměvem, nepolevuje nikdy v aktivitě. Kromě toho, že hraje v několika divadelních představeních, tak ještě studuje role další. V současné době se pod vedením režiséra Pavla Háši připravuje na premiéru hry Olgy Scheinpflugové s názvem Okénko. Jedná se o veselohrou se staropražskými písničkami. Pro televizi natáčí seriál Pojišťovna štěstí, a když k tomu připočteme bezpočet pracovně-společenských akcí, není divu, že se snaží věnovat každou volnou chvíli rodině a sportu. Zatímco v zimě preferuje nejvíce lyže, v létě dává přednost jízdě na kole či vodním sportům. A protože se horské sjezdovky už zahalily do bílé peřiny, sympatický herec se už nemůže dočkat, až se opět s chutí postaví na lyže. "To je pravda. Lyže jsou opravdu mojí velkou láskou," přiznává a pokračuje: "Na hory jezdíme celá rodina, to znamená s manželkou a třináctiletých synem Matyáše. Je z něho výborný lyžař, takže mi dělá ohromnou radost." A kam jezdí Jan Čenský nejraději? Ze všeho nejvíce si pochvaluje Rakousko. "Jsou tam totiž úžasně dlouhé sjezdovky a tak si na nich báječně zalyžujeme."

Jan Čenský také rád cestuje. Dostalo se mu nejedné příležitosti podívat se do zemí hodně vzdálených. A kvůli cestám do exotických krajů podstoupil i speciální očkování. "Vzpomínám si, že jsem se tenkrát nechal očkovat nejen proti žloutence, ale také proti tropickým chorobám. Jsou to už dva roky, kdy jsme s Amforou navštívili Indonésii a očkování bylo víceméně dobrovolně povinné. Nepatřím mezi riskéry, takové věci se rozhodně nemají podceňovat. Do určitých oblastí je speciální vakcinace rozhodně velmi důležitá," říká s úsměvem Jan Čenský.

Rovněž pro ochranu zdraví syna Matyáše zvolili s manželkou správnou cestu a vybrali pro něho doplňkové očkování. "V létě totiž trávíme s Matyášem spoustu času v přírodě, ať už na kolech, na vodě nebo pod stanem, a tak víme, že mu rozhodně prospěje očkování proti klíšťové encefalitidě i proti žloutence. Nechceme ho zbytečně vystavovat pozdějším zdravotním problémům plynoucích z obou nákaz. Proto se rozhodně taková očkování vyplatí, protože se tím tak předchází nepříjemným onemocněním a komplikacím."

Vydáno / Aktualizováno: 19.01.2004
Autor: I. Steinerová



Kontakt | Podmínky užívání | GDPR | Prémiový obsah | RSS
Správné očkování - veškeré informace o očkování a vakcínách, ale nejen o nich.
info@vakciny.net, Marek Petráš, Copyright ©1999-2019.
Jan Tax: tvorba webových stránek
Žádná část těchto stránek nesmí být kopírována bez souhlasu autora.
Přihlásit